Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 -

Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα, προσούτο και μοτσαρέλα



Κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα, προσούτο και μοτσαρέλα. Απολαύστε το…

Υλικά:

  • 6 χωρίς κόκαλα και πέτσα στήθη κοτόπουλου
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι ψίχουλα ψωμιού
  • 1/4 φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μείγμα καρυκευμάτων
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλιτζάνι προσούτο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Τοποθετούμε το κοτόπουλο μεταξύ δύο κομματιών από πλαστικό περιτύλιγμα. Χτυπάμε το κοτόπουλο, έτσι ώστε να φτάσει σε πάχος το 1 εκατοστό. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο τα χτυπημένα αυγά. Ένα τρίτο πιάτο θα πρέπει να περιέχει τα ψίχουλα ψωμιού με την τριμμένη παρμεζάνα και το μείγμα καρυκευμάτων.
  3. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Βουτάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλου στο αλεύρι, έπειτα στα αυγά και τέλος στο μείγμα με τα ψίχουλα.
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα. Όταν το λάδι είναι ζεστό, τηγανίζουμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί την σάλτσα ντομάτας και το ψιλοκομμένο προσούτο. Ρίχνουμε το ½ μείγμα στο ταψί. Απλώνουμε από πάνω το κοτόπουλο και το καλύπτουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε από πάνω με τυρί μοτσαρέλα.
  6. Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.