Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 -

Κοκκινιστός τραχανάς με φέτα - Ό,τι πρέπει για το κρύο



Ο τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.

Πρόκειται για το πιο λαχταριστό ελληνικό superfood και με βάση τον τραχανά μπορούμε να δημιουργήσουμε τα πιο «ζεστά» πιάτα, ιδανικά για κρύες χειμωνιάτικες ημέρες, όπως η σημερινή.

Συγκεκριμένα, η κοκκινιστή χυλωμένη σούπα τραχανά αποτελεί ένα χορταστικό φαγητό με πλούσια γεύση και παρασκευάζεται γρήγορα και πανεύκολα.

Με λίγα υλικά και σε χρόνο μηδέν θα έχετε το πιο λαχταριστό πιάτο έτοιμο σερβιρισμένο στο τραπέζι, επομένως δείτε παρακάτω τα υλικά και τα βήματα της συνταγής και σηκώστε μανίκια.

Υλικά:

  • 1 κούπα ξινό τραχανά
  • 1,200 ml νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο
  • Μια συσκευασία ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/μισή κ.γ πάπρικα
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγα από τα μπαχαρικά μας, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού περάσουν 2 λεπτά ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά με το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτας και συμπληρώνουμε με τα μπαχαρικά που έχουν απομείνει. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς μας.

Σερβίρουμε με φέτα και αν θέλουμε προσθέτουμε κρουτόν.