Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια για τις γιορτές



Συστατικά

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 80γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • αλεύρι για το άνοιγμα

Για το άλειμμα των μπισκότων

  • 1 κρόκο αυγού
  • λίγο γάλα εβαπορέ

Για το ψήσιμο

  • λαδόκολλα

Για την διακόσμηση

  • τρούφες τις αρεσκείας σας

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Ανακατεύουμε με το χέρι μας το αλεύρι με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά έως ότου γίνει μια αφράτη και μαλακή ζύμη.
    • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε την ζύμη μας για 15 λεπτά στο ψυγείο.
    • Στην συνέχεια πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με λίγο αλεύρι χωρίζουμε την ζύμη και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα πάχους περίπου 1 εκατοστό.
    • Με την βοήθεια μερικών κουπ-πατ σχηματίζουμε τα σχέδια που θέλουμε
    • Τοποθετούμε τα μπισκότα στην λαδόκολλα
    • Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το εβαπορέ με τον κρόκο και αλείφουμε τα μπισκότα μας
    • Τέλος τα πασπαλίζουμε με την τρούφα Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12΄ .