Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

28 °C

Σήμερα, 17. Σεπτεμβρίου 2019

Γρήγορη συνταγή για παγωτό σάντουιτς



Συστατικά

Για τη βάση

  • 320 γρ. μπισκότα  βρόμης 
  • 150 γρ. φιστικοβούτυρο

Για την κρέμα

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 1 ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

  • Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα βρόμης σπασμένα σε κομμάτια και χτυπάμε για να διαλυθούν. 
  • Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.  Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 

Για την κρέμα

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, το παγωμένο ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για να αφρατέψει το μείγμα. 
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το μίξερ.

Για τη σύνθεση

  • Σε μία φόρμα 10x35 εκ. απλώνουμε μία μεμβράνη.
  • Προσθέτουμε το μισό μείγμα της βάσης, απλώνουμε και πιέζουμε με το κουτάλι για να πάει παντού.
  • Ρίχνουμε όλη την κρέμα πάνω στη βάση. Απλώνουμε με μία μαρίζ για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της βάσης. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα από τα μπισκότα.
  • Σκεπάζουμε το παγωτό με τη μεμβράνη και πιέζουμε την επιφάνεια με τα χέρια μας.
  • Γυρίζουμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα, μεταφέρουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 6-12 ώρες για να παγώσει.
  • Όταν είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com