
400 γρ. δαμάσκηνα ή κεράσια
150 γρ. ζαχαρη
150 γρ. κόκκινο κρασί ξηρό
120 γρ. νερό
1 μπαστουνάκι βανίλιας
Καθαρίστε και πλύντε τα φρούτα από τα κουκούτσια και βάλτε τα μαζί με το νερό, το κρασί, την ζάχαρη και την βανιλια (την οποία έχετε χαράξει κατα μήκος) σε μια κατσαρόλα να σιγοβράζουν για περίπου 20 λεπτά η εώς ότου τα φρούτα να μαλακώσουν αρκετά. Μην τα παραβράσετε και σωθούν τα υγρά εντελώς γιατί σε αυτή τη περίπτωση το σορμπέ σας δεν θα παγώσει όπως πρέπει. Περάστε το μείγμα από μια λεπτή σίτα πιέζοντας με ένα κουτάλι ή μαρίζ. Εναλλακτικά μπορείτε και να το βάλετε στο μπλέντερ αφού αφαιρέσετε πρωτα την βανίλια. Προσωπικά προτιμώ την εκδοχή της σίτας γιατί έτσι μένουν και οι φλούδες εκτός. Μοιράστε το μέιγμα σε φορμάκια και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Φυσικά μπορείτε να το βάλετε και στην παγωτομηχανή ή να το παγώσετε σε ένα τάπερ από οπου και θα το βγάζετε με το ειδικό κουτάλι του παγωτού.
royal-coconut.blogspot