Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Γλώσσα με σάλτσα λευκού κρασιού



Γλώσσα με σάλτσα λευκού κρασιού. Συνοδεύεται άψογα με ρύζι και λευκό κρασί.

Υλικά:

  • 680γρ. νωπά φιλέτα γλώσσας
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας, κομμένο σε 4 κομμάτια και κρύο ανάλατο βούτυρο
  • φρέσκο ​​θυμάρι
  • φρέσκο ​​σχοινόπρασο
  • φέτες λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Πατάμε τα φιλέτα με χαρτοπετσέτες για να στεγνώσουν. Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Μόλις το λάδι είναι ζεσταθεί, προσθέτουμε προσεκτικά τα φιλέτα στο τηγάνι. Ροδίζουμε τα φιλέτα απαλά και από τις δύο πλευρές. Τα φιλέτα θα μαγειρευτούν, όχι περισσότερο από λίγα λεπτά για κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  3. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε τα κρεμμύδια με λευκό κρασί. Προσθέστε το βούτυρο και απαλά στροβιλίζουμε το τηγάνι με την σάλτσα. Προσθέτουμε το θυμάρι και στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού στη σάλτσα. Απλώνουμε την σάλτσα με ένα κουτάλι πάνω από το ψάρι.
Πηγή κειμένου: 

Mary Mary