Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γευστική πατατόπιτα



Υλικά:

2 κιλά πατάτες
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 πράσο, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 φλιτζ. αλεύρι
¾ φλιτζ. λάδι συν 1 φλιτζ.
Διαδικασία:

Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες. Προσθέτετε το πράσο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι και τα ¾ φλιτζ. λάδι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε ένα λαδωμένο φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί και ρίχνετε τη γέμιση. Από πάνω βάζετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, λαδωμένο κι αυτό. Ρίχνετε από πάνω το ένα φλιτζ. λάδι και ψήνετε στους 175 για μία ωρα.