Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Γεμιστά κολοκυθάκια



Υλικά
7 κολοκύθια
1/2 κιλό κιμά
1 φλ.. ρύζι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
½ φλ. του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
3 κρόκους αυγού
1 λεμόνι στυμμένο
3 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε από πάνω (κρατάμε το πάνω μέρος) και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον άνιθο μαζί με το λάδι και λίγο πιπέρι και αλάτι. Στη συνέχεια μοιράζουμε το μίγμα στα κολοκύθια και τα κλείνουμε με το πάνω μέρος του κολοκυθιού. Βάζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτά. Ύστερα τα βγάζουμε από την κατσαρόλα αλλά αφήνουμε μέσα το ζουμί για να φτιάξουμε το αυγολέμονο.
Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, έπειτα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας ρίχνοντας ταυτόχρονα και το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλο το μείγμα πάλι στην κατσάρολα και το ζεσταίνετε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Τέλος το περιχύνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια.