Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γαύρος αχνιστός..



Υλικά

  • 500 γρ. γαύρο, καθαρισμένο, πλυμένο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι στρώνουμε τις φέτες του λεμονιού, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί, ρίχνουμε τα σκόρδα και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2

Μόλις τα υγρά αχνίσουν προσθέτουμε τον γαύρο, πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Καπακώνουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6΄-8΄ σε δυνατή φωτιά και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρουμε το γαυράκι ζεστό με χυμό λεμονιού.

πηγη .olivemagazine.gr