Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια



Συστατικά
200 γρ. φάβα
1.400 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 µεγάλο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βαλσαµικό ξίδι
σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο, για γαρνίρισµα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουµε σε µια κατσαρόλα τη φάβα Φενεού µε το νερό και τη βράζουµε για 1 ώρα ξαφρίζοντας τακτικά.
Μόλις αρχίσει να λιώνει και έχει πιει σχεδόν όλο το νερό, ρίχνουµε το αλάτι και αρχίζουµε να ανακατεύουµε µε ένα σύρµα χειρός.
Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κάθε 2-3 λεπτά µε το σύρµα, µέχρι το µείγµα µας να γίνει µια παχύρρευστη κρέµα.
Μόλις κρυώσει λίγο, βάζουµε τη φάβα σε ένα µπολ.
Παίρνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 5 λεπτά.
Ρίχνουµε το ξίδι και τα αφήνουµε να βράσουν για 1 λεπτό.
Βάζουµε τα κρεµµύδια πάνω από τη φάβα, γαρνίρουµε µε ψιλοκοµµένο σχοινόπρασο και σερβίρουµε.

Tip
Αν θέλουµε, µπορούµε να απολαύσουµε τη φάβα µε λίγο ελαιόλαδο και ωµά, ψιλοκοµµένα κρεµµύδια.

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr