Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Φασολάκια-σαλάτα



Yλικά:
900 γρ. φρέσκα φασολάκια
¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
¼ κ.γ. μουστάρδα
λίγο πιπέρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φλιτζ. μικρά κομμάτια ντομάτας 
1 φλιτζ. φέτα, θρυμματισμένη
Διαδικασία:
Βράζετε τα φασολάκια για 8-10' ή μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας τραγανά, και τα στραγγίζετε. Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το ξύδι μπαλσάμικο, το σκόρδο σε σκόνη, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα φασολάκια, προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα. Πριν σερβίρετε ρίχνετε μέσα τα μικρά κομμάτια ντομάτας και τη φέτα και ανακατεύετε.