Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Εύκολα σκορδόψωμα



Υλικά:
1 μπαγκέτα
2 σκελίδες σκόρδου
Βούτυρο
3-4 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
Τυρί cottage
2 κ.σ βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
Πρέζα αλάτι και πιπέρι
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τρίβεις τις σκελίδες του σκόρδου και τις ανακατεύεις πολύ καλά με 2.κς βούτυρο. Αλείφεις τη μπαγκέτα σου και τη βάζεις στο φούρνο για λίγα λεπτά. Αναλόγως το πόσο ψημένη τη θες, την αφήνεις και να ψηθεί.
Μόλις είναι έτοιμη, τοποθετείς πάνω της τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και το αβοκάντο και στο τέλος προσθέτεις το cottage τυρί. Στο τέλος, πασπαλίζεις τα κομμάτια σου με ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο , θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Tip: Για μεγαλύτερη ευκολία κόψε την μπαγκέτα σε κομμάτι πριν την ψήσεις