Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 -

Δροσιστική μπανάνα σε ξυλάκι με επικάλυψη φιστίκιΤο καλοκαίρι ζητάμε συνήθως παγωτό, για να δροσιστούμε. Και εύκολα στρεφόμαστε στα έτοιμα παγωτά και γλυκά που κυκλοφορούν στην αγορά και τα οποία είναι γεμάτα ζάχαρη και συντηρητικά. Με αυτό τον τρόπο, ξεχνάμε όμως να καταναλώσουμε φρούτα.

Αυτή η συνταγή όμως συνδυάζει τόσο ένα από τα πιο νόστιμα και γλυκά φρούτα, την μπανάνα (που μας δίνει και το απαραίτητο κάλιο), όσο και το δροσιστικό στοιχείο που αναζητάμε. Εδώ συνδυάζεται με ξηρούς καρπούς και συγκεκριμένα φιστίκια. Μπορείτε να το δοκιμάσετε και με άλλα φρούτα, ακόμα και εποχής. Χρειάζεται 20 λεπτά προετοιμασίας και είναι έτοιμα για κατανάλωση σε μόλις 50 λεπτά. Κατάλληλο σνακ για παιδιά.

Μπανάνα σε ξυλάκι με επικάλυψη φιστίκι
Υλικά
– 4 κουταλάκια του γλυκού φυστικοβούτυρο ή κρέμα σοκολάτα (στην αγορά υπάρχουν πια και χωρίς ζωικό γάλα)

– 1 μεγάλη μπανάνα, κομμένη σε 12 ίσα κομμάτια

– 4 ξυλάκια (κατά προτίμηση ξύλινα)

– 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο ανάλατο φιστίκι

Μέθοδος παρασκευής
1. Στρώστε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάλτε το στην άκρη. Απλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο ή κρέμα σοκολάτας σε κάθε ένα από τα οκτώ κομμάτια μπανάνας.

2. Κολλήστε τα τέσσερα από τα κομμάτια στα υπόλοιπα τέσσερα, ώστε να φτιάξετε τέσσερα ζευγάρια που θα έχουν κρέμα ανάμεσά τους αλλά και από πάνω. Πάρτε τα υπόλοιπα κομμάτια που δεν έχετε αλείψει με κρέμα και τοποθετείστε τα από πάνω.

3. Στη συνέχεια, πάρτε τα ξυλάκια και περάστε τα σε κάθε μία από τις τέσσερις στοίβες μπανάνας.

4. Στη συνέχεια, έχοντας κρατήσει ελάχιστη από την κρέμα αλείψτε γύρω γύρω τις μπανάνες. Δεν χρειάζεται να καλυφθούν τα κομμάτια. Χρειαζόμαστε λίγο από αυτό.

5. Ύστερα, πάρτε το αντικολλητικό χαρτί και απλώστε το τριμμένο φιστίκι. Στη συνέχεια, πάρτε το κάθε ξυλάκι και κυλήστε το πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, ώστε να κολλήσουν πάνω του τα τρίμματα φιστικιού. Αμέσως μετά βάλτε στο ψυγείο τα ξυλάκια με τις μπανάνες.

6. Αφήστε τα στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά. Σερβίρετε κατευθείαν από το ψυγείο.