Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 -
Μερική συννεφιά

10 °C

Σήμερα, 14. Δεκεμβρίου 2019

Burger τόνου



Συστατικά

Για τα μπιφτέκια

  • 320 γρ. τόνο σε κονσέρβα
  • 250 γρ. πατάτες βρασμένες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη 
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο 

Για το σερβίρισμα

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 400 γρ. σάλτσα ταρτάρ
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τα μπιφτέκια

  • Σουρώνουμε τον τόνο. Πιέζουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ή τα χέρια μας μέχρι να φύγει όλη η υγρασία και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν σαν πουρές. Μεταφέρουμε στο μπολ με τον τόνο.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τη φρυγανιά, την κάππαρη, το τζίντζερ και το τσίλι.
  • Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στο μπολ μαζί με το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  • Πλάθουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και χωρίζουμε σε 4 μπιφτέκια.
  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε τα μπιφτέκια.
  • Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για τη σύνθεση

  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζουμε στο τηγάνι ώστε να πάρουν χρώμα. Ψήνουμε 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  • Βάζουμε σε όλες τις φέτες από το ψωμί 1 κ.γ. από τη σάλτσα ταρτάρ.
  • Βάζουμε στη μία φέτα ένα μπιφτέκι τόνου, 1 φύλλο μαρουλιού και 1 φέτα ντομάτας.
  • Καλύπτουμε με την άλλη φέτα από το ψωμί και σερβίρουμε.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα 4 burger.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.com