Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

μαας



Μάας-Μπλίνκεν: «Καλή και στενή» η συνεργασία Γερμανίας-ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Την «καλή και στενή συνεργασία» Γερμανίας - ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής αποστολής στο Αφγανιστάν τόνισαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Χάικο Μάας και Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα απόψε στη βάση των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στο Ράμστάϊν της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας.



Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ : Η Τουρκία πρέπει να απέχει από μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκε το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Η Τουρκία πρέπει να απέχει από μονομερείς ενέργειες. Αυτό αποτελεί βασικό στοιχείο προκειμένου να προχωρήσει ο διάλογος.



«Διάλογος με την Τουρκία υπό καθεστώς απειλών δεν νοείται»

«Η Άγκυρα αγνοεί την προτροπή μας να δώσει τέλος στην παράνομη συμπεριφορά της, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, στην οποία, όπως τόνισε, κυριάρχησαν τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου.



Μάας: Ελπίδα ότι στις 15 Ιουνίου θα αρθεί η γενική ταξιδιωτική προειδοποίηση

Την ελπίδα ότι η χώρα του θα είναι στις 15 Ιουνίου σε θέση να αντικαταστήσει την ταξιδιωτική προειδοποίησή της για όλον τον κόσμο με ηπιότερες «ταξιδιωτικές οδηγίες» και ότι οι Γερμανοί θα μπορούν - έστω με περιορισμούς - να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές εξέφρασε πριν από λίγο ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ζητώντας ωστόσο να μην υπάρχο



Η Γερμανία υπέρ του ενεργού ρόλου της Ρωσίας στο Ιράν και τη Συρία

Για τη Ρωσία μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας επισημαίνοντας πως ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ενεργού της ρόλου στο Ιράν και τη Συρία ενώ παράλληλα ζητεί την αποσαφήνιση των συνθηκών κατάρριψης του ουκρανικού αεροσκάφους.



Γερμανός υπουργός Εξωτερικών: «Σκόπια και Αθήνα να εφαρμόσουν την ιστορική Συμφωνία»

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες στην ΠΓΔΜ ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρότι «πολλοί θα επιθυμούσαν μεγαλύτερη συμμετοχή», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.