Τετάρτη 05 Αυγούστου 2020 -
Μέτριο

32 °C

Σήμερα, 5. Αυγούστου 2020

Κύπρος:Τίμησαν τα επτά θύματα στο Μιτσερό..ΕΙΚΟΝΕΣΕκδήλωση για τα θύματα που ανευρέθηκαν στο Μιτσερό, διοργάνωσε η κοινότητα του Μιτσερού.

Πλήθος κόσμος βρέθηκε στο παλιό μεταλλείο στην περιοχή Κοκκινόγιας για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου 200 άτομα μεταξύ αυτών και αρκετές κοπέλες από τις Φιλιππίνες.

Μπροστά από το φρεάτιο οι παρευρισκόμενοι άναψαν κεριά και κατέθεσαν λουλούδια στην μνήμη των θυμάτων. Πολλοί πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο ανέφεραν ότι ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη των κοπελών αλλά και εκείνων που ακόμη δεν έχουν βρεθεί.

Το "σύγνωμη" σε διάφορες γλώσσες αναγράφηκε σε πίνακα, κάτω από τον οποίο βρίσκεται η φωτογραφία της Marry Rose και της Arian.

Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν και άτομα από τον πολιτικό χώρο όπως η Αναστασία Παπαδόπουλου, η Στέλλα Κυριακίδου του ΔΗΣΥ, ο Χρίστος Χριστοφίδης του ΑΚΕΛ, ο Γιώργος Περδίκης και η Έφη Ξάνθου του Κινήματος Οικολόγων. Όλοι μαζί άναψαν μαζί ένα κερί και κατέθεσαν ένα λουλούδι χωρίς να πουν τίποτα.

O κοινοτάρχης του της Κοινότητας, Ανδρέας Κυριακού, δήλωσε ότι «Οι δολοφονίες των αθώων κοπελών μας προκαλούν αγανάκτηση. Ως κοινότητα μας έχει συγκλονίσει γιατί λόγω μεγάλης ιστορίας των μεταλλείων αλλά και του χωριού με την τόση ιστορία διαδραματίζονται αυτά τα γεγονότα.Με ένα κερί, με ένα λουλούδι και με ένα συγνώμη από όλη την Κύπρο προς της οικογένειες και τις κοπέλες που έχασαν την ζωή τους»

Ο κ.Κυριακού είπε, επίσης, ότι "τα πολλά λόγια δεν μας χρειάζονται. Τα λίγα λόγια είναι αρκετά. Βρισκόμαστε στο χώρο του μεταλλίου το οποίο τόσα χρόνια έδωσε ζωή και τα γεγονότα αμαυρώνουν την ιστορία αυτή."

Μέλη της κοινότητας καταθέσαν ένα κερί και ένα λουλούδι, ζητώντας την ίδια στιγμή συγνώμη.

Σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, μετά το τέλος της εκδήλωσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν κάποιες φορές της ζωή μας που τα λόγια είναι φτωχά. Είμαστε και εμείς εδώ να δώσουμε το δικό μας συγνώμη που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους».