Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ζευγάρι υιοθέτησε 88 βρέφη με ειδικές ανάγκες - Η τρυφερή ιστορία των Τζεράλντι



Προσέφεραν σε 88 παιδιά τη στοργή και θαλπωρή που χρειάζονται και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για αυτά!

Η ιστορία του σπουδαίου αυτού έργου ξεκίνησε πριν καν οι δυο τους- Καμίλ και Μάικ - γνωριστούν, όταν η ίδια η Καμίλ ζούσε μόνη κι αποφάσισε να υιοθετήσει τρία παιδιά.

Έπειτα, μπήκε στη ζωή της ο Μάικ. Παιδίατρος στο επάγγελμα. Εκείνος εργαζόταν σε νοσοκομείο στη Florida. Αποφάσισαν να παντρευτούν και η Καμίλ μοιράστηκε το όραμα της μαζί του: να συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Ο Μάικ τότε δέχτηκε να ακολουθήσει το όνειρο της και μέσα σε σαράντα χρόνια, οι δυο τους δημιούργησαν μια μεγάλη οικογένεια με παιδιά που αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως διανοητικές αναπηρίες, σύνδρομο Down, αυτισμό.

«Τα παιδιά που φρόντισα επρόκειτο να πεθάνουν», δήλωσε η 68χρονη Καμίλ Τζεράλντι στο CNN. «Αλλά τα περισσότερα από αυτά έζησαν», συμπλήρωσε.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια 32 από τα παιδιά έφυγαν από τη ζωή. Η αληθινή τους αγάπη και η επιθυμία τους να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα τους κράτησε δυνατούς απέναντι σε αυτές τις απώλειες, αλλά και σε άλλες δυσκολίες που τους εμφανίστηκαν, όπως για παράδειγμα το χτύπημα του τυφώνα Andrew το 1992, που ισοπέδωσε το σπίτι τους και τη φωτιά που ξέσπασε από αστραπή που έπεσε στη νέα τους κατοικία το 2011, όταν εκείνοι έλειπαν σε ταξίδι.

  

Μετά από αυτό το τελευταίο περιστατικό, το ζευγάρι έψαχνε να βρει ένα νέο σπίτι για την οικογένεια του και κατέληξε στην περιοχή Ellijay της Georgia. Συνέχισαν να υιοθετούν βρέφη με ειδικές ανάγκες. Κάποια από αυτά τα παιδιά έφυγαν από τη ζωή, άλλα μεγάλωσαν, κάποια παρέμειναν στο σπίτι και άλλα έφυγαν.

Η μοίρα όμως έπαιξε ένα ακόμα άσχημο παιχνίδι στους Τζεράλντι. Ο Μάικ, ο σύζυγος της Καμίλ, διαγνώσθηκε με καρκίνο και πέθανε το 2016.

Σήμερα , η οικογένεια παραμένει ακόμα δυνατή και ενωμένη. Το σπίτι γεμίζει από τα γέλια είκοσι παιδιών. Τα ρούχα είναι διπλωμένα σε δεκάδες στοίβες και κανείς μπορεί να εντοπίσει εκατοντάδες ζευγάρια από παπούτσια. Το φαγητό μαγειρεύεται σε αρκετά σκεύη καθημερινά και τα είκοσι παιδιά μαζεύονται γύρω από το τραπέζι για να δειπνήσουν.

Η Καμίλ προσπαθεί να διατηρεί ένα φυσιολογικό περιβάλλον για όλα αυτά τα παιδιά. Για την οικογένεια της. Φροντίζει, ώστε να ξέρει το καθένα από αυτά τι δουλειές πρέπει να κάνει μέσα στο σπίτι. Προσπαθεί να κάνει καθένα από αυτά να αισθάνεται ότι τα καταφέρνει και μόνο του, ότι είναι ανεξάρτητο.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία υιοθετημένο παιδί είναι 32 ετών και μένει στη Φλόριντα, ενώ το μικρότερο, η Ιζαμπέλα, είναι 8 ετών.

Η οικογένεια στηρίζεται σε πόρους από το Possible Dream Foundation για να καλύψει βασικές ανάγκες και να μπορεί να πληρώνει δύο εργαζομένους που βρίσκονται στο πλευρό τους μαζί με μια ομάδα εθελοντών.