Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 -

"Υπόγειοι" Δυτικοί σύμβουλοι υπεύθυνοι για το αιματοκύλισμα στη Συρία συνελήφθησαν από τους SPETSNAZΕπιβεβαιωμένες ρωσικές πηγές, διασταυρωμένες από δημοσιεύματα του ειδικού Τύπου στο Χαλέπι,  Σύροι Tigers με τη συνδρομή  Ρώσων Spetsnaz στις 15 Δεκεμβρίου, συνέλαβαν κάτω από άκρα μυστικότητα  130 Δυτικούς συμβούλους σε υπόγειο καταφύγιο στο Χαλέπι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση, την παροχή εξοπλισμού και στην πληροφόρηση των ανταρτών ισλαμιστών. 

Αρχικά το Southfront ανέφερε 14 συλληφθέντες όμως τελικά προέκυψαν πολλοί περισσότεροι και φτάνουν τους 130.

Την είδηση γνωστοποίησε πρώτο το περιβόητο Voltaire.net το οποίο ανέφερε σχετικά:

”“The Security Council is sitting in private on Friday, December 16, 2016, at 17:00 GMT, while NATO officers were arrested this morning by the Syrian Special Forces in a bunker in East Aleppo.”

Όμως σύμφωνα με τον Σύρο  δημοσιογράφο Saeed Alsharifi οι συλληφθέντες είναι πολλοί περισσότεροι.

Ο ίδιος δηλώνει: «Λόγω των πληροφοριών που έλαβε ο ίδιος, οι αρχές της Συρίας  ανακαλύφθηκε ολόκληρο το αρχηγείο υψηλόβαθμων αξιωματικών της δύσης.». Οι Σύροι στρατιώτες βρέθηκαν στο υπόγειο μιας από τις πλατείες στο ανατολικό Χαλέπι και συνέλαβαν ζωντανούς και χωρίς αντίσταση…περίπου.. 130 άτομα.

Μεταξύ των κρατουμένων υπάρχουν αξιωματικοί από: Ηνωμένες Πολιτείες,  Γαλλία,  Βρετανία, Γερμανία, Ισραήλ, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Μαρόκο, Κατάρ, κ.λπ.

Σύμφωνα όμως και με άλλες συριακές πηγές, ο αριθμός των συλληφθέντων αξιωματικών είναι πολύ υψηλότερος από τους αρχικά 14

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν

Αμερικανοί αξιωματικοί – 22

Βρετανοί αξιωματικοί – 16

Γάλλοι αξιωματικοί-21

Ισραηλινοί αξιωματικοί – 7

Τούρκοι αξιωματικοί – 62

Πρόκειται για μείζον θέμα διότι αποδεικνύεται έτσι ότι η Δύση δεν είχε απλά ενργό συμμετοχή αλλά διοργάνωσε κατά πολύ μεγάλο μέρος το συριακό «λουτρό αίματος»

Πηγή κειμένου: