Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ξύπνησε έπειτα από 15 μέρες από το κώμα - Η ιστορία της Λάουρα του Μπατακλάν



Εμεινε επί δύο εβδομάδες σε κώμα, υποβλήθηκε σε 10 χειρουργικές επεμβάσεις, της έκοψαν δυο δάκτυλα, της έκαναν τραχειοτομή για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή και μόλις λίγες ημέρες πριν, έναν μήνα σχεδόν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, άρχισε και πάλι να επικοινωνεί με τους γύρω της. 

Ο λόγος για την 31χρονη Λάουρα Κρουά, η οποία τη μοιραία νύχτα βρισκόταν και εκείνη στο Μπατακλάν, στη συναυλία των Eagles of Death Metal. Δέχθηκε 10 σφαίρες, κυρίως στον κορμό της, με μία να περνά ξυστά από την καρδιά της.  

Εκτοτε νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Παρισιού, όπως και 351 ακόμη άτομα τα οποία προσπαθούν να ξεπεράσουν τα σωματικά και ψυχικά τραύματά τους από την πολλαπλή επίθεση των τζιχαντιστών στις 13 Νοεμβρίου. 

Στις 10 Δεκεμβρίου η 31χρονη -τραγουδίστρια στο επάγγελμα- άρχισε να επικοινωνεί ξανά με τους γύρω της, αρχικά κουνώντας τα μάτια της και πριν από λίγες ημέρες αρχίζοντας να προφέρει κάποιες λέξεις. 

«Το πρώτο πράγμα που ήθελε να μάθει ήταν τι συνέβη», είπε ο αδελφός της Σεμπαστιάν Κρουά μιλώντας στη Sunday Times. «Εχει φοβερούς εφιάλτες. Ήξερε ότι πολλοί άνθρωποι είχαν σκοτωθεί. Εχει πολλά ερωτήματα. Θυμάται ακόμη ότι οι δράστες φώναζαν ''Allahu Akbar''», συμπλήρωσε. 

Η οικογένεια της Λάουρα ελπίζει ότι θα μπορέσει ξανά να ανέβει στη σκηνή, ωστόσο ίσως χρειαστεί να μείνει στο νοσοκομείο έως και για έναν χρόνο ακόμη...