Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Ξέσπασε ξανά φωτιά στο εργοστάσιο της Tesla στο Φρίμοντ – Το ιστορικό των πυρκαγιών



Άλλος ένας συναγερμός για φωτιά ήχησε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στο εργοστάσιο της Tesla στο Φρίμοντ, στο οποίο έχουν καταγραφεί αρκετές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Φρίμοντ, η φωτιά «ξεκίνησε από έναν φούρνο και κατασβέστηκε μέσα σε λιγότερο από μία ώρα από την άφιξη των οχημάτων στον τόπο του συμβάντος». Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από το προσωπικό της δημόσιας ασφάλειας ή τους υπαλλήλους της Tesla.

Το «Business Insider», επικοινώνησε με την Πυροσβεστική της περιοχής, η οποία δήλωσε ότι δεν μπορούσε να μοιραστεί πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά ή από τι είδους φούρνο προήλθε.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο στο Φρίμοντ έχουν εκδηλωθεί πολλές πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Όπως αναφέρει το «Business Insider», το 2021 εκδηλώθηκε πυρκαγιά που προκλήθηκε από «λιωμένο αλουμίνιο και υδραυλικό υγρό» σε μηχανή σφράγισης κατασκευής οχημάτων.

Το 2019, η Πυροσβεστική έσβησε γρήγορα μια πυρκαγιά σε χώρο που περιείχε επικίνδυνα απόβλητα, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Το 2018 είχε γίνει γνωστό ότι στο βαφείο του εργοστασίου της Tesla είχαν εκδηλωθεί τέσσερις πυρκαγιές μέσα σε τέσσερα χρόνια.