Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ξανάρχισε η αλλαγή φρουράς στο Μπάκιγχαμ, μετά από 18 μήνες



Η περίφημη τελετή για την «αλλαγή της φρουράς» στο παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λουδίνο επέστρεψε τη Δευτέρα μετά από 18 μήνες απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


REUTERS/POOL
 

Στην πολύχρωμη τελετή η φρουρά της βασίλισσας παραδίδει την ευθύνη για την προστασία του παλατιού του Μπάκιγχαμ και του παλατιού του Αγίου Τζέιμς στη Νέα Φρουρά.


REUTERS/POOL
 
 

Οι στρατιώτες φορούν τις γνωστές κόκκινες στολές και τα καπέλα από δέρμα αρκούδας και παρελαύνουν με μια στρατιωτική μπάντα στο κέντρο του Λονδίνου.


REUTERS/POOL
 

Μέλη του 1ου τάγματος των φρουρών Coldstream πραγματοποίησαν την πρώτη αλλαγή φρουράς στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από τον Μάρτιο του 2020.

Η παράδοση, η οποία συνήθως προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, σταμάτησε πέρυσι για να αποτρέψει τη συγκέντρωση πλήθους στο πλαίσιο μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.


REUTERS/POOL
 

Μεταξύ των τραγουδιών που έπαιξε η μπάντα του στρατού για να διασκεδάσει όσους παρακολουθούσαν ήταν το τραγούδι «Gold» των Spandau Ballet, ένα από τα πολλά τραγούδια που αφιερώθηκαν στους επιτυχημένους Ολυμπιονίκες της Βρετανίας.


REUTERS/POOL
 

Η βασίλισσα, ωστόσο, δεν ήταν στο παλάτι για να το δει καθώς βρίσκεται για τις παραδοσιακές καλοκαιρινές της διακοπές στη σκωτσέζικη θερινή κατοικία της, το κάστρο Μπαλμόραλ.


REUTERS/POOL
 

Η επιστροφή της τελετής χθες Δευτέρα 23 Αυγούστου έρχεται μετά από μια παρόμοια τελετή που πραγματοποιήθηκε στο κάστρο του Ουίνδσορ, το σπίτι της βασίλισσας στα δυτικά του Λονδίνου που επίσης ξανάρχισε τον περασμένο μήνα.