Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Vtech: Διαρροή δεδομένων από εκατομμύρια λογαριασμούς παιδιών



Η εταιρεία παιδικών παιχνιδιών Vtech ανακοίνωσε ότι «χακαρίστηκε» την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα άγνωστοι χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκατομμύρια λογαριασμούς παιδιών.

Τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν διευθύνσεις και ονόματα, καθώς και -σύμφωνα με αναφορές- εικόνες και αρχεία συνομιλιών. Η Vtech έχει ανακοινώσει ότι διερευνάται ακόμα η πλήρης έκταση της επίθεσης. Την Τρίτη η εταιρεία γνωστοποίησε περισσότερα στοιχεία για το περιστατικό. Συνοπτικά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Επηρεάστηκαν 6.368.509 λογαριασμοί παιδιών και 4.854.209 λογαριασμοί γονιών.

Οι χώρες που έχουν επηρεαστεί πιο πολύ είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Μ. Βρετανία, από ένα σύνολο 16 χωρών (αν και η Vtech αντιμετωπίζει τη Λατινική Αμερική ως μια «χώρα», οπότε ο αριθμός μάλλον είναι μεγαλύτερος).
 
 
Το συμβάν έλαβε χώρα στις 14 Νοεμβρίου και έγινε αντιληπτό στις 24 του ίδιου μήνα. Γνωστοποιήθηκε στο ευρύ κοινό στις 27. Δεν έχει υπάρξει υποκλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών, ενώ οι πελάτες που επηρεάστηκαν έχουν ενημερωθεί μέσω email.