Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βρετανία: Στόχος κυβερνοεπίθεσης το Εργατικό Κόμμα



Στόχος μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεσης στις ψηφιακές του πλατφόρμες ανακοίνωσε σήμερα ότι έπεσε το Εργατικό Κόμμαμ αν και δήλωσε πεπεισμένο ότι δεν σημειώθηκε παραβίαση δεδομένων λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες πρόωρες εκλογές.

Εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι οι Εργατικοί κατήγγειλαν την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκαν στο Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας και ότι παρότι η επίθεση «επιβράδυνε κάποιες από τις δραστηριότητες της εκστρατείας μας», αυτές αποκασταστάθηκαν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων από τη Ρωσία και από άλλες χώρες, περιλαμβανομένης της εκλογικής περιόδου, όταν αμφότερα τα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας θα πραγματοποιούν εκστρατείες στο Διαδίκτυο για να περάσουν το μήνυμά τους στους ψηφοφόρους.

«Δεχτήκαμε μια υπερσύγχρονη και μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση στις ψηφιακές πλατφόρμες του κόμματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

«Προχωρήσαμε σε ταχείες ενέργειες και αυτές οι απόπειρες απέτυχαν εξαιτίας των ισχυρών συστημάτων ασφαλείας μας. Η ακεραιότητα όλων των πλατφορμών μας διατηρήθηκε και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπήρξε παραβίαση δεδομένων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας, τμήμα του Επιτελείου Κυβερνητικών Επικοινωνιών, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να σχολιάσει.

Από την πλευρά του ωστόσο, ένας αξιωματούχος ασφαλείας που γνωρίζει το ζήτημα δήλωσε στο Reuters ότι η κυβερνοεπίθεση ήταν μια σύντομη και αποτυχημένη απόπειρα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι ιστοσελίδες του κόμματος και ότι μια προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι η επίθεση δεν ήταν ιδιαίτερα προηγμένη. «Ήταν στην πραγματικότητα μια επίθεση καθημερινού τύπου», σημείωσε.

Η Βρετανία θα διενεργήσει πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου, έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, στην προσπάθειά του να αρθεί το αδιέξοδο για το Brexit στο κοινοβούλιο έπειτα από τρία χρόνια και πλέον μετά το δημοψήφισμα υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε.