Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Βρετανία: Παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ



Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Βρετανία, καθώς ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Κουάζι Κουάρτενγκ, παύθηκε από τα καθήκοντά του, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το BBC.

Μάλιστα η εφημερίδα Times έγραψε, νωρίτερα, ότι η πρωθυπουργός Λιζ Τρας επρόκειτο να αποπέμψει τον υπουργό Οικονομικών και να καταργήσει τμήματα του πακέτου δημοσιονομικών μέτρων που παρουσιάστηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου και προβλέπει μαζικές ενισχύσεις για τους λογαριασμούς ενέργειας και γενναίες μειώσεις φόρων, σε μια προσπάθεια να αντέξει τις πολιτικές πιέσεις και τις πιέσεις της αγοράς.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Κουάζι Κουάρτενγκ επιβεβαίωσε σήμερα ότι αποπέμφθηκε από την πρωθυπουργό Λις Τρας -- ο τρίτος υπουργός Οικονομικών που αποχωρεί από την κυβέρνηση φέτος.

"Μου ζητήσατε να κάνω στην άκρη ως υπουργός σας των Οικονομικών. Δέχθηκα", έγραψε ο Κουάρτενγκ σε μια επιστολή προς την Τρας, την οποία δημοσιοποίησε στο Twitter.

 

Να σημειωθεί πως η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η Τρας, η οποία βρίσκεται στην εξουσία μόλις 37 ημέρες, θα δώσει αργότερα σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τους Times, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας θα είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών της χώρας.

«Ο Τζέρεμι Χαντ είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών», έγραψε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης των Times, Στίβεν Σουίνφορντ.