Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Βρετανία: «Ημέρα διαζυγίου» η 8η Ιανουαρίου



«Ημέρα διαζυγίου» χαρακτηρίζουν δικηγόροι στη Μεγάλη Βρετανία την 8η Ιανουαρίου, καθώς πολλά ζευγάρια λαμβάνουν τότε την απόφαση να βάλουν τέλος στον γάμο τους, στον απόηχο της εορταστικής περιόδου, βάσει δημοσιεύματος της εφημερίδας Independent.

Σύμφωνα με ειδικούς στις σχέσεις, τους οποίους επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας, πολλά ζευγάρια «κρύβουν» κάτω από το χαλί τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα αυτά να βγαίνουν στο προσκήνιο μετά το πέρας των γιορτών.

Η εφημερίδα επικαλείται ειδικούς της οργάνωσης Relate, που εξειδικεύονται σε ζητήματα σχέσεων και σύμφωνα με τους οποίους την περίοδο μετά τις γιορτές καταγράφεται αύξηση 24% στον αριθμό των ζευγαριών που ζητούν τη βοήθειά τους για να «σώσουν» τη σχέση τους.

Παράλληλα, στελέχη της οργάνωσης Amicable, η οποία εξειδικεύεται σε ζητήματα διαζυγίων, υποστηρίζουν πως περισσότεροι από 40.500 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο αναζητούν στο διαδίκτυο πληροφορίες σχετικές με τον όρο «διαζύγιο» τον Ιανουάριο.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, 42% των παντρεμένων ζευγαριών στο Ηνωμένο Βασίλειο οδηγούνται τελικώς σε διαζύγιο, ενώ κατά μέσο όρο, ένας γάμος διαρκεί 12 χρόνια.