Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βρετανία: Εστιατόριο σερβίρει μερίδα fish and chips που μόνο επτά άνθρωποι κατάφεραν να τελειώσουν!



Ιδιοκτήτης καταστήματος που πουλά το κλασικό φαγητό των Βρετανών, fish and chips, ισχυρίζεται ότι σερβίρει την μεγαλύτερη μερίδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τόσο μεγάλη που μόλις επτά άνθρωποι έχουν καταφέρει να αδειάσουν το πιάτο τους!

Ο Τζον Χάγκερστον, λέει ότι η «δοκιμασία της φάλαινας» στο μαγαζί του περιλαμβάνει μπακαλιάρο 900 γραμμαρίων, μισό κιλό πατάτες, μια φρατζόλα ψωμί και τέσσερα συνοδευτικά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μια συνηθισμένη μερίδα μπακαλιάρου με πατάτες περιλαμβάνει 170 γραμμάρια ψαριού και 300 γραμμάρια πατάτες!

Ένας εκ των επτά που έχουν καταφέρει να τελειώσουν την τεράστια μερίδα που κοστίζει 13,68 ευρώ, κατάφερε να το κάνει μόλις σε 5 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, ενώ βοήθησε και την κοπέλα του να τελειώσει το φαγητό της!

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης του μαγαζιού τόνισε ότι «σε δύο χρόνια που έχουμε βάλει αυτή τη δοκιμασία, μόλις επτά άνθρωποι τα έχουν καταφέρει. Έρχονται ακόμη και από τις ΗΠΑ για να δοκιμάσουν την τύχη τους.

Το ρεκόρ δεν μπορεί να το σπάσει κανείς, εκτός κι αν βάλει τα φαγητά στο μπλέντερ. Έρχονται κατά μέσο όρο δέκα άτομα την εβδομάδα για να προσπαθήσουν. Όλοι επευφημούν τους διαγωνιζόμενους και υπάρχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Προκαλώ όποιος θέλει να έρθει να προσπαθήσει».

Όσοι προσπαθούν δοκιμάζουν διαφορετικές τεχνικές, είτε έχοντας να φάνε πολλές ώρες, είτε πίνοντας ανθρακούχα ποτά, όμως ελάχιστοι τα έχουν καταφέρει.

Όποιος πάντως αντεπεξέλθει παραλαμβάνει ένα αναμνηστικό μπλουζάκι και μπαίνει η φωτογραφία του στον τοίχο του καταστήματος.

Ο Χάγκερστον όμως δεν εφησυχάζει. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν αρκετοί που ζητούν να γίνει πιο δύσκολη η δοκιμασία και ετοιμάζεται να διπλασιάσει το μέγεθος του ψαριού! Τι σημαίνει αυτό; Θα πρέπει να φάει κάποιος σχεδόν δύο κιλά μπακαλιάρο μαζί με τα τα υπόλοιπα αν θέλει να μπει στο πάνθεον...