Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

10 °C

Σήμερα, 18. Ιανουαρίου 2022

Βρετανία-Επιστημονική επιτροπή: Τρίτη δόση εμβολίου για όλους τους ενήλικες - Τρεις μήνες μετά τη δεύτερηΜια τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 πρέπει να προταθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η προστασία του πληθυσμού έναντι της παραλλαγής Όμικρον, συνέστησαν σήμερα οι επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στην εμβολιαστική εκστρατεία.
Αυτή η τρίτη δόση, που μέχρι τώρα χορηγείται στους άνω των 40 ετών, θα πρέπει να προτείνεται τρεις μήνες και όχι έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, συνέστησαν οι ειδικοί της επιτροπής JCVI, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Συνέστησαν, επίσης, τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών να μπορέσουν να επωφεληθούν από μια δεύτερη δόση εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης.
Ο αναπληρωτής αρχίατρος της Αγγλίας, ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν-Ταμ δήλωσε πως η Όμικρον, την οποία χαρακτήρισε «νεοφερμένη», είναι ανησυχητική.
Ο αριθμός των μεταλλάξεων που παρουσιάζει αυτή η παραλλαγή «μας κάνει να φοβόμαστε μια πιθανή επίπτωση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου», εξήγησε ο ίδιος, καλώντας, εντούτοις, τον πληθυσμό να «μην πανικοβάλλεται».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ