Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ



Βρετανία - κορωνοϊός: Άρση όλων των μέτρων για τους ταξιδιώτες από την Παρασκευή

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη Βρετανία δεν θα χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν τη Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών (PLF), καθώς η βρετανική κυβέρνηση καταργεί από την Παρασκευή τα τελευταία ταξιδιωτικά μέτρα για την πανδημία Covid-19.



Βρετανία-Covid-19: Το 10% των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους φέρεται να είναι επαναλοιμώξεις

Φερόμενες επαναλοιμώξεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των κρουσμάτων της Covid-19 στην Αγγλία μέχρι στιγμής αυτό το έτος, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters, αφότου η Αρχή Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA) άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζει τα δεδομένα του κορωνοϊού.



Βρετανία-Covid-19: Πάνω από 200.000 τα νέα κρούσματα

Για πρώτη φορά, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε σήμερα περισσότερα από 200.000 νέα κρούσματα της Covid-19, ένα αρνητικό ρεκόρ την ώρα που η πίεση εντείνεται στα νοσοκομεία.



Βρετανία: Κατέγραψε τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από τον Ιούλιο

Η Βρετανία κατέγραψε 53.945 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς η επικρατούσα παραλλαγή Δέλτα διασπείρεται και μέτρα τίθενται σε ισχύ για να αναχαιτιστεί η παραλλαγή ανησυχίας Όμικρον.



Βρετανία-Επιστημονική επιτροπή: Τρίτη δόση εμβολίου για όλους τους ενήλικες - Τρεις μήνες μετά τη δεύτερη

Μια τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 πρέπει να προταθεί σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών στη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η προστασία του πληθυσμού έναντι της παραλλαγής Όμικρον, συνέστησαν σήμερα οι επιστήμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση στην εμβολιαστική εκστρατεία.



Βρετανία- Κορωνοϊός: Αναβάλλεται για έναν μήνα η επόμενη χαλάρωση των μέτρων

Για έναν μήνα αναβάλλεται η επόμενη χαλάρωση των μέτρων για την Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, επικαλούμενος την αύξηση των κρουσμάτων λόγω της νέας παραλλαγής Δέλτα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα χρησιμοποιηθεί για να ενταθεί το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού.