Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βουλγαρία: Θα παραιτηθεί μετά την ήττα του κόμματος του ο Μπορίσοφ



Την παραίτησή του δήλωσε ότι θα υποβάλει ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, μετά την ήττα της υποψηφίας του κυβερνώντος κόμματος GERB στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η κατάρρευση της κυβέρνησης μειοψηφίας του Μπορίσοφ ενδέχεται να οδηγήσει σε μήνες πολιτικής αστάθειας και πιθανόν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την Άνοιξη του 2017.
"Αύριο ή μεθαύριο, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του κοινοβουλίου, θα υποβάλω την παραίτησή μου" είπε ο Μπορίσοφ σε δημοσιογράφους.

Ο Ρούμεν Ράντεφ, υποψήφιος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, ένα πρόσωπο που θεωρείται φίλα προσκείμενο στη Μόσχα, επικράτησε σήμερα στις προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα exit poll που είδαν το φως της δημοσιότητας, έναντι της αντιπάλου του την οποία υποστήριζε ο συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων δίνουν στον πρώην αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας, ηλικίας 53 ετών, ποσοστό 58,1% έως 58,5% έναντι 35,25% έως 35,7% για την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Τσέτσκα Τσάτσεβα, υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος.