Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Βομβιστές αυτοκτονίας χτύπησαν στρατιωτική βάση στο Ιράκ- Τουλάχιστον 15 νεκροί



Πέντε βομβιστές αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν με τα γεμάτα εκρηκτικά αυτοκίνητά τους σε βάση του Ιρακινού στρατού σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 και τραυματίζοντας πάνω από 22 στρατιώτες.

Η επίθεση έγινε στην βάση Campo Speicher, ένα πρώην στρατόπεδο των Αμερικανών, το οποίο φιλοξενεί υποδομές για την εκπαίδευση του Ιρακινού στρατού. Η βάση που βρίσκεται στην σουνιτική πόλη Τικρίτ, στα βόρεια της Βαγδάτης δέχθηκε επίθεση από πέντε βομβιστές αυτοκτονίας, δύο εκ των οποίων οδήγησαν δύο αυτοκίνητα στην πύλη όπου και πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν φορτωμένα.

Στην συνέχεια, άλλοι τρεις μπήκαν μέσα στο στρατόπεδο και πυροδότησαν με την σειρά τους τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι, ολοκληρώνοντας με τον πιο τραγικό τρόπο την επίθεση. Ο τελικός απολογισμός κάνει λόγο για πάνω από 15 νεκρούς και τουλάχιστον 22 τραυματίες, όλοι μέλη του Ιρακινού στρατού.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για αυτή τη νέα επίθεση στην περιοχή, που κλιμακώνει την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών.