Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 -

«Ύποπτα» κουτάκια αναψυκτικών βρέθηκαν σε εργοστάσιο της Airbus στην ΤουλούζηΤρία κουτάκια αναψυκτικών, συνδεδεμένα με ένα ή περισσότερα ηλεκτρικά καλώδια, εντοπίστηκαν σήμερα σε ένα εργοστάσιο της Airbus κοντά στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας και οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση περίπου 200 εργαζομένων από τον χώρο, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και από την αστυνομία.

Στο εργοστάσιο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα κουτάκια δεν ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η δικαστική αστυνομία, η οποία καλείται να καθορίσει αν επρόκειτο για κακόγουστη φάρσα.

Στο εργοστάσιο όπου βρέθηκαν τα αναψυκτικά με τα καλώδια γίνεται η συναρμολόγηση των καμπίνων των αεροσκαφών Airbus A330. Επίσης, τοποθετούνται τα καθίσματα, τα παράθυρα και οι ταπετσαρίες του εσωτερικού των αεροπλάνων.

Στον ιστότοπο του διαδικτυακού περιοδικού Dabiq του Ισλαμικού Κράτους δημοσιεύτηκε στις αρχές της εβδομάδας η φωτογραφία ενός αναψυκτικού που φέρεται ότι περιείχε την εκρηκτική ύλη με την οποία ανατινάχθηκε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 στη χερσόνησο του Σινά στις 31 Οκτωβρίου.