Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τζορτζ Φλόιντ: Δεύτερος νεκρός στο Οκλαντ μετά τον θάνατο 19χρονου στο Ντιτρόιτ..



Συνεχίζονται τα επεισόδια στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Την ίδια στιγμή μετά τον θάνατο ενός νεαρού στο Ντιτρόιτ, τα αμερικανικά Μέσα αναφέρουν ότι και δεύτερος άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με το CNN που επικαλείται την αστυνομία, δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες υπέστησαν τραύματα από πυροβολισμούς εν μέσω διαδηλώσεων το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) στο Όκλαντ της Καλιφόρνια. Ένας από τους τραυματίες υπέκυψε στα τραύματά του.

Τουλάχιστον 7.500 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ, δήλωσε το αστυνομικό Τμήμα του Όκλαντ στο CNΝ. Οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε όλη την πόλη. Υπήρξαν αναφορές για βανδαλισμούς, κλοπών σε επιχειρήσεις, τοποθέτησης πυρκαγιών και επιθέσεων σε αστυνομικούς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Ενώ έγιναν συλλήψεις, η αστυνομία δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

 Οι δύο ομοσπονδιακοί πράκτορες που τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός, εργάζονταν για την Federal Protective Service που εμπίπτει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και επιβολής του νόμου σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ.