Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 -

Τραμπ: Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας μπορεί να γνώριζε για τη δολοφονία ΚασόγκιΣτον ισχυρισμό ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν γνώριζε για την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως δήλωσε «μπορούσε πολύ καλά να έχει γνώση για αυτό», ενώ την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ προτίθενται να παραμένουν «σταθερός εταίρος» της Σαουδικής Αραβίας έτσι ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον και των συμμάχων της.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ισχυριστεί ότι ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας είχε αναφέρει σε τηλεφωνική τους συνομιλία ότι το Ριάντ δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία, καθώς και ότι δεν υπήρξε εντολή από τη βασιλική οικογένεια για να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο.

Μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος έχει προσπαθήσει να κρατήσει «εκτός κάδρου» τον Μπιν Σαλμάν προκειμένου να μην θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία.

Πριν από λίγες ημέρες ο Τραμπ είχε εκφράσει την άρνησή του να ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου χαρακτηρίζοντας το περιεχόμενο της κασέτας ως «τρομακτικό».

«Δεν θέλω να ακούσω την κασέτα, δεν υπάρχει λόγος να ακούσω την κασέτα» δήλωσε στο Fox News ο πρόεδρος των ΗΠΑ στη σκιά της αποκάλυψης ότι η CIA έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι την εντολή για τη δολοφονία Κασόγκι την έδωσε ο σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.