Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τούρκος αναλυτής: Δεν πρέπει να πολεμήσουμε με την Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια



«Η Τουρκία δεν πρέπει να πολεμήσει για 20 χρόνια, μέχρι να παράξει το δικό της πολεμικό αεροσκάφος και μέχρι να φτάσει να παράξει 300 από αυτά και να μπορεί με αυτά να προστατευτεί δεν πρέπει να εισέλθει σε μεγάλο πόλεμο. Δεν πρέπει να δοθεί τέτοια ευκαιρία στην Ελλάδα» τόνισε ο γνωστός τούρκος αναλυτής και απόστρατος της αεροπορίας Ερντογάν Καρακούς (δεξιά, στην κεντρική φωτογραφία), μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TGRT Haber TV.

«Με την Αμερική θα πολεμήσετε»

«Με την εγκατάσταση των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη, δεν απέμεινε δυνατότητα χρήσης των χερσαίων δυνάμεών μας. Δεν απέμεινε η αποτρεπτικότητά τους ενάντια στην Ελλάδα, διότι αν οι μονάδες υπερκεράσουν τον Εβρο θα βρουν απέναντί τους τις αμερικανικές μονάδες. Με την Αμερική θα πολεμήσετε» ανέφερε, επίσης, ο κ. Καρακούς.

Αναφερόμενος στη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, είπε ότι «Η Ελλάδα εξόπλισε τα νησιά κι’ επειδή είναι ένοπλα τα νησιά, σήμερα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποτελεσματικά και τις ναυτικές μας δυνάμεις στο Αιγαίο. Ολα εκείνα τα όπλα θα στραφούν ενάντια στο ναυτικό μας».