Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τουρκικά ΜΜΕ: Αρχισε να υλοποιείται η σύμβαση για τη δεύτερη παρτίδα των S-400



Ο Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, δήλωσε ότι η σύμβαση για την προμήθεια της δεύτερης παρτίδας του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Vitaly Nevar) στην Τουρκία υπογράφηκε και άρχισε να εφαρμόζεται.

«Υπογράφηκε έγγραφο»

Κάνοντας δήλωση στο Sputnik σχετικά με το θέμα, ο Σουγκάγιεφ είπε: «Μεταξύ άλλων, υπογράφηκε έγγραφο που διασφαλίζει την εγχώρια παραγωγή κάποιων επιμέρους εξαρτημάτων του συστήματος. Αυτή τη στιγμή η συμφωνία εκτελείται».

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία συνεχίζει να είναι σημαντικός εταίρος της Ρωσίας, ο Σουγκάγιεφ τόνισε ότι τα δύο κράτη συνδέονται με στενές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις και η διμερής συνεργασία τους έχει αναπτυχθεί σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας.

 

«Ρωσία: Αρχισε να υλοποιείται η σύμβαση για την προμήθεια της δεύτερης παρτίδας S-400 στην Τουρκία» είναι ο τίτλος της τουρκικής yolhaber.net

Πρόσθεσε πως «Η δύσκολη πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος είχε αρνητικό αντίκτυπο σε ορισμένες πτυχές της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ρωσικής πλευράς και των εταίρων της.

»Ωστόσο, η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με την Τουρκία αναπτύσσεται σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

«Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε»

»Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους τούρκους εταίρους με διαφάνεια και στη βάση του αμοιβαίου οφέλους».

Εφιστώντας την προσοχή στη μοναδικότητα των συστημάτων S-400, ο Σουγκάγιεφ τόνισε:

«Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως τα επόμενα χρόνια οποιοδήποτε κράτος θα αναπτύξει ένα σύστημα που θα μπορεί να προσεγγίσει το S-400 Triumf όσον αφορά τις επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά του».

Ωστόσο, στη δήλωση της (τουρκικής) Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών, αναφερόταν πως «Δεν υπάρχει καμία νέα εξέλιξη. Με βάση τη συμφωνία που έγινε την πρώτη μέρα, η διαδικασία συνεχίζεται».