Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τουρκία: Τον Ιούλιο του 2019 η παράδοση των πυραύλων S-400



Η παράδοση των πυραύλων S-400 που έχει παραγγείλει η Τουρκία στη Ρωσία θα γίνει τον Ιούλιο 2019, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, αφού ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επιτάχυνση της εκτέλεσης του συμβολαίου.

«Εχουμε επισπεύσει για τον Ιούλιο 2019 τον χρόνο παράδοσης στο συμβόλαιο που υπογράψαμε με τη Ρωσία για την απόκτηση των S-400», έγραψε στο Twitter ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαΐλ Ντεμίρ.

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για την τεχνική και στρατιωτική συνεργασία Βλαντίμιρ Κόινε είχε δηλώσει τον Δεκέμβριο ότι η παράδοση των αντιαεροπορικών συστημάτων στην Αγκυρα θα ξεκινήσει «πιθανότατα προς το τέλος του 2019 με αρχές του 2020».

Ομως ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε χθες κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα ότι η Μόσχα θα επισπεύσει την παράδοση.

«Σχετικά με τους S-400, είναι μία απόφαση που αφορά την Τουρκία ... Κλείσαμε συμφωνία για το θέμα των S-400, κλείσαμε τον φάκελο αυτόν, είναι μια τελειωμένη υπόθεση», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας απευθυνόμενος προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ που επέκριναν την απόφαση της Αγκυρας, εξαιτίας της μη συμβατότητας του ρωσικού συστήματος με τα νατοϊκά αμυντικά συστήματα.