Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

s400



ΗΠΑ: «Έτοιμοι να καλωσορίσουμε πίσω στην οικογένεια των F-35 την Τουρκία εφόσον λύσει το θέμα με τους S-400»

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καλωσορίσουν πίσω στην «οικογένεια των F-35» την Τουρκία, εφόσον λύσει το θέμα με τους S-400.



Ο Στόλτενμπεργ για την ανάπτυξη των S-400 από την Τουρκία

«Ανησυχητικές» χαρακτήρισε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τις συνέπειες που μπορεί να έχει το σχέδιο της Τουρκίας να αναπτύξει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400, την ώρα που οι ΗΠΑ απειλούν να επιβάλουν κυρώσεις στην Άγκυρα.



Η Τουρκία ελπίζει ότι ο Τραμπ θα εμποδίσει τις κυρώσεις για τους S-400

Η Τουρκία αναμένει από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να την εξαιρέσει ώστε να την προστατεύσει, εάν το Κογκρέσο αποφασίσει να της επιβάλει κυρώσεις με αφορμή την αγορά του αντιπυραυλικού ρωσικού συστήματος S-400, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.



Ερντογάν: Μην περιμένει κανείς ότι δε θα πάρουμε τους S-400

Τη δική του τοποθέτηση έκανε και ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με τον Βλαντιμίρ πούτιν στη Ρωσία όπου ξεκαθάρισε ότι η παραλαβή των S-400 είναι εθνικό δικαίωμα της Τουρκίας και άρα να μην περιμένει κανείς ότι δε θα τους παραλάβουμε.



Πούτιν: Προτεραιότητα της Ρωσίας είναι να στείλει στην Τουρκία τους S-400

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κηρύσσοντας την έναρξη του Συμβουλίου κορυφής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την παράδοση στην Τουρκία των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400,είναι προτεραιότητα για τη Μόσχα και την Άγκυρα.



Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα δεν θα παραιτηθεί από την αγορά των S-400

«Είναι μια υπόθεση που έχει τελειώσει και δεν θα γυρίσουμε πίσω», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια συνεδρίου στο περιθώριο της συνόδου για τον εορτασμό των 70 χρόνων του ΝΑΤΟ.