Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τουρκία: Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ - Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανεύρεση επιζώντων..Στους 29 οι νεκροί..



Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Τουρκία, μετά τον χθεσινό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (ESMC), ο νέος σεισμός είναι της τάξης των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και το επίκεντρό του βρίσκεται 106 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ντιγιάρμπαγκιρ.

 Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο

Στους 29 ανέρχονται οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την Παρασκευή την ανατολική Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν επιζώντες από τα συντρίμμια ενώ οι μετασεισμοί στην περιοχή συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία USGS, γύρω στις 18.30 σήμερα (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,1 βαθμών, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά του Ντογκανιόλ, μια πόλη κοντά στο Ελαζίγ. Το εστιακό του βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Απίστευτες εικόνες καταστροφής από το σεισμό στην Τουρκία κατέγραψε drone την ώρα που σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για τη διάσωση εγκλωβισμένων.

Συγκεκριμένα στο βίντεο φαίνεται ένα από τα κτίρια να έχει γίνει μπάζα, ενώ και τα δίπλα από αυτό έχουν σχεδόν γκρεμιστεί. Οι διασώστες βγάζουν μια γυναίκα ζωντανή, με όσους βρίσκονται εκεί να χειροκροτούν.

Είναι η Αζιζέ, που απεγκλωβίστηκε μετά από 17 ώρες, και όσο ήταν στα συντρίμμια μιλούσε στους διασώστες μέσω τηλεφώνου!

Μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 22 και οι τραυματίες 1.130. Αριθμοί που δυστυχώς είναι πολύ πιθανό να ανέβουν.