Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

2 ριχτερ



Άγιο Όρος: Νέα σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ..

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής με επίκεντρο νοτιοδυτικά του Αγίου Όρους.



Σεισμική δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην Αττική

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η σεισμική δόνηση σε πολλές περιοχές της Αττικής, που σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 17 χιλιόμετρα βόρεια- βορειοδυτικά της Ραφήνας.



Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Σεισμός μεγέθους 6,2 Ρίχτερ έπληξε περιοχή 122 χλμ. νότια του Κοκόπο στην Παπούα Νέα Γουινέα, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο (USGS).
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος περίπου 31,3 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS.



Τουρκία: Νέος ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ - Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανεύρεση επιζώντων..Στους 29 οι νεκροί..

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Τουρκία, μετά τον χθεσινό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ, που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων στη γειτονική χώρα.



Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ ταρακούνησε τα Φίτζι.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνησε τα νησιά Φίτζι.

Σύμφωνα με το U.S. Geological Survey ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 08:12 το πρωί (ώρα GMT) περίπου 260 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμπάσα και είχε εστιακό βάθος 567,38 χλμ.



Σεισμός 5,3 ρίχτερ χτύπησε την Ιταλία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στις 20:19 (τοπική ώρα) στην Ιταλία, σήμερα 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 41 χιλιόμετρα βόρεια του Καμπομπάσσο και 193 χιλιόμετρα ανατολικά της Ρώμης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.