Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 -
Μέτριο

15 °C

Σήμερα, 27. Οκτωβρίου 2021

Τουρκία: Ισόβια στη συγγραφέα Ασλί Ερντογάν προτείνουν οι εισαγγελείςΤην ποινή της ισόβιας κάθειρξης προτείνουν  οι εισαγγελικές αρχές για την συγγραφέα Ασλί Ερντογάν, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση . 
Οι εισαγγελείς ζητούν να επιβληθούν ισόβια σε εννέα συνεργάτες της εφημερίδας Ozgür Gündem, μεταξύ των οποίων είναι και η Ασλί Ερντογάν. Ολοι τους κατηγορούνται για συμμετοχή σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» για «πλήγμα στην ενότητα του κράτους και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας» και για «προπαγάνδα υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Anadolu και Dogan.

Η εφημερίδα Ozgür Gündem, που έκλεισε τον περασμένο μήνα, κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές ότι στήριζε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η 49χρονη Ασλί Ερντογάν, που δεν έχει συγγένεια με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει βραβευτεί για το συγγραφικό της έργο και πολλά μυθιστορήματά της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες. Στο τελευταίο της βιβλίο κατήγγειλε τα βασανιστήρια και τις συνθήκες κράτησης στην Τουρκία.