Πέμπτη 09 Μαΐου 2024 -

Τουρκία: Δύο στρατιώτες και 34 Κούρδοι μαχητές νεκροί σε επιχειρήσεις



Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Τουρκικού στρατού στις περιοχές με έντονο το κουρδικό στοιχείο, ενώ και οι μαχητές του ΡΚΚ δεν σταματούν και αυτοί τις δικές τους επιθέσεις εναντίον στόχων των κρατικών δυνάμεων. 

 Σύμφωνα με ανακοινώσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, οι τελευταίες επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα των θάνατο 2 Τούρκων στρατιωτών και 34 Κούρδων από αεροπορικές επιθέσεις.

Οι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις σε πόλεις της περιοχής χθες Πέμπτη. Ο στρατός απάντησε με αεροπορικές επιθέσεις εναντίον θέσεων των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση των Τούρκων στρατιωτικών σκοτώθηκαν 34 μαχητές.

Η κλιμάκωση των των επιχειρήσεων στην περιοχή έρχεται ως συνέχεια της ανακοίνωσης από τον Ερντογάν της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείαςεναντίον του ΡΚΚ, όχι μόνο στις κουρδικές περιοχές αλλά και σε θύλακες των Κούρδων μέσα από τα σύνορα με το Ιράκ. 

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις από τις δίμηνες επιχειρήσεις κάνουν λόγο για 150 νεκρούς από την πλευρά των Τούρκων με τις απώλειες των Κούρδων να ξεπερνούν τους χίλιους.