Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τουρκία: Άρχισαν συλλήψεις για προπαγάνδα στα social media υπέρ των επιθέσεων



Μια χρήστης του Twitter, η οποία «επαίνεσε» τον θάνατο των αστυνομικών, μετά την διπλή τρομοκρατική επίθεση το βράδυ του Σαββάτου έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθη σήμερα σε στάση λεωφορείου.

Η αστυνομία, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, έχει ξεκινήσει επιχείριση για την σύλληψη χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι κάνουν προπαγάνδα υπέρ των επιθέσεων.

Η συλληφθείσα Berfin K. έγραψε στο Twitter:

«Η επίθεση είχε στόχο της δυνάμεις ασφαλείας, καλό γι' αυτούς». Η αστυνομία έχει προβεί ακόμα στην σύλληψη οκτώ ατόμων με την κατηγορία ότι έκαναν προπαγάνδα υπέρ του εκτός νόμου PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) μετά την διπλή τρομοκρατική επίθεση στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 44 ανθρώπων, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν αστυνομικοί.

Σε μια άλλη παρόμοια επιχείρηση της αστυνομίας στη Σμύρνη συνελήφθησαν 11 άτομα ενώ αναζητούνται ακόμα άλλα τέσσερα. Στην Αττάλεια, επτά άτομα συνελήφθησαν, αφού η αστυνομία αξιολόγησε, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, τις καταγγελίες που έγιναν εις βάρος τους στο αστυνομικό τμήμα και στην ιστοσελίδα της για το έγκλημα στο διαδίκτυο.