Τρίτη 05 Ιουλίου 2022 -

Τουρίστας έσπασε τον αυχένα του σε παραλία στην ΚεφαλλονιάΤραγικό θάνατο βρήκε ένας Βρετανός τουρίστας, που αποφάσισε, σε ένα ταξίδι του στην Ελλάδα, να κάνει μια βόλτα με φουσκωτό στρώμα σε σχήμα καναπέ, το οποίο το έσερνε ένα ταχύπλοο.

Ο 57χρονος Σάιμον Κρου, από το Λέστερ, που σύντομα θα γινόταν παππούς πέθανε στις 23 Μαϊου, μετά από μια βόλτα με φουσκωτό στρώμα το οποίο έσερνε ένα ταχύπλοο στο Μακρύ Γιαλό της Κεφαλονιάς. Ο 57χρονος πέθανε από θανατηφόρα τραύματα στον αυχένα όταν ένας άλλος αναβάτης έπεσε πάνω του.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail, ο Κρου ήταν στο στρώμα μαζί με τον αδερφό του Ντέιβιντ και έναν φίλο τους, όταν άκουσαν κάτι σαν έκρηξη. Ήταν η τελευταία ημέρα των διακοπών τους και σύντομα θα επέστρεφαν στην πατρίδα τους. 
Η ιατροδικαστής Κάθριν Μέιζον, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Την Τρίτη 23 Μαϊου 2017, ο κύριος Κρου αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στο νερό, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Κεφαλλονιά. Κατά τη διάρκειας της βόλτας, ένας από τους άλλους συμμετέχοντες εκτινάχθηκε στον αέρα και προσγειώθηκε επάνω στον κύριο Κρου. Ως αποτέλεσμα της πτώσης του, ο Κρου υπέστη θανατηφόρα χτυπήματα στο λαιμό του».

Ο αδερφός του, Ντέιβιντ, που ήταν παρόν στη χθεσινή ακρόαση, χτυπήθηκε στο κεφάλι από ένα άγνωστο αντικείμενο. Ο φίλος τους εκσφενδονίστηκε στον αέρα και προσγειώθηκε στη θάλασσα, όπου έμεινε αναίσθητος.

Η σύντροφος του Κρου, Βίκι Χιούιτ, βρισκόταν στο ταχύπλοο και παρακολουθούσε με τρόμο, την ώρα που ο οδηγός προσπάθησε να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες για να τον σώσει.

Οι Βρετανοί τουρίστες ήταν στο νησί για έξι ημέρες.

Μιλώντας μετά την τραγική συντριβή, ο Ντέιβιντ Κρου, δήλωσε: «Ο Σάιμον ήθελε πάρα πολύ να ανέβει σε ένα φουσκωτό που είχαμε δει να το τραβάει ένα ταχύπλοο. Του άρεσε να διασκεδάζει και περνούσε τις ωραιότερες διακοπές. Ήταν η τελευταία ημέρα μας, και γύρω στις 5 το απόγευμα αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε. Οι δύο από τους συντρόφους μας, έμειναν στο ταχύπλοο με τον οδηγό για να μας βλέπουν. Η διαδρομή είχε ξεκινήσει και ξαφνικά ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη. Κάτι χτύπησε το κεφάλι μου. Νόμιζα ότι χτυπήσαμε σε κύμα. Ο φίλος μας έπεσε στη θάλασσα και εξαφανίστηκε τελείως. Γύρισα προς τον Σάιμον και... δεν ξέρω τι έγινε, αλλά τον είδα να πεθαίνει».