Κυριακή 14 Αυγούστου 2022 -

Του δεκαπλασίασαν το πρόστιμο του ΚΟΚ επειδή το πλήρωσε… αμέσως!Μερικές φορές η νομοθεσία οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις. Όχι μόνο εδώ, αλλά και σε «προηγμένες» χώρες όπως η Γαλλία.

Ένας Γάλλος υπερέβη το όριο ταχύτητας με το επαγγελματικό του όχημα, τον φωτογράφισε η κάμερα και του ήρθε το «μπουγιουρντί» να πληρώσει 45 ευρώ.

Πλήρωσε το πρόστιμο αμέσωςηλεκτρονικά. Κι αυτό ήταν το λάθος του. Διότι δεν πρόσεξε μια υποσημείωσημε ψιλά γράμματα: ότι, αν το όχημα είναι δηλωμένο επαγγελματικό σε εταιρεία, πρέπει πρώτα το αφεντικό να αναγνωρίσει το πρόσωπο του παραβάτη στη φωτογραφία και να τον μηνύσει.

Στην περίπτωσή μας, το αφεντικό ήταν ο ίδιος ο παραβάτης και είτε δεν πρόσεξε την υποσημείωση είτε το θεώρησε γελοίο να μηνύσει τον εαυτό του. Το σύστημα όμως δεν κάνει τέτοιους συνειρμούς. Θεώρησε την πληρωμή του προστίμου άκυρη, με αποτέλεσμα ο ήρωάς μας να λάβει μετά από μήνες μια ειδοποίηση ότι χρωστά στο δημόσιο 450 ευρώ! Διότι αν δεν πληρώσεις το πρόστιμο, αυτό δεκαπλασιάζεται.

Ο νόμος για τη μήνυση εναντίον αυτού που οδηγεί το αυτοκίνητο, αν διαπιστωθεί παράβαση, ψηφίστηκε πρόσφατα στη Γαλλία. Και, όπως φαίνεται, θα κάνει τους Γάλλους… δικομανείς, αφού εκτός από τους άλλουςθα πρέπει τώρα να μηνύουν και τον εαυτό τους!