Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

ΚΟΚ



Πρόστιμο έως 700 ευρώ για μια καθημερινή κίνηση στο αυτοκίνητο – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η χρήση της όπισθεν είναι μια κίνηση συνυφασμένη με τη διαδικασία της στάθμευσης, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να μας κοστίσει έως και 700 ευρώ.



Έρχονται αλλαγές στον ΚΟΚ: Αυστηρά πρόστιμα για τις ΛΕΑ

Αλλαγές επί το αυστηρότερο στον ΚΟΚ θα μελετήσουν τα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο την εφαρμογή του νόμου από τους οδηγούς. Θέμα χρόνου είναι εξάλλου η θέσπιση γενικής διάταξης για την παρακώλυση της κυκλοφορίας στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους, προκειμένου να μην παρατηρηθούν ξανά φαινόμενα, όπως αυτό στη Μαλακάσα με την πρόσφατη χιονόπτωση.



Αλλάζει ο ΚΟΚ - Ακόμα και πρόστιμα για σοβαρές παραβάσεις

Ριζική ανατροπή στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα επιφέρει η αλλαγή του σχετικού νόμου, την οποία ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών.



Κρήτη: Περισσότερες από 1900 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τις γιορτές

Το διάστημα αυτό σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, 170 συνεργεία πραγματοποίησαν εκτεταμένους τροχονομικούς ελέγχους σε 5.905 οχήματα σε όλο το νησί και βεβαίωσαν 1.941 παραβάσεις.



Δίπλωμα οδήγησης: Οι αλλαγές σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ

Αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στα διπλώματα οδήγησης των οδηγών άνω των 74 ετών, οι οποίοι για να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να αποδείξουν ότι γνωρίζουν να οδηγούν, να παρκάρουν, αλλά και ότι έχουν τα αντανακλαστικά για σωστή πορεία.



Δίπλωμα οδήγησης: Στα θρανία οι… 74χρονοι

Να «φρεσκάρουν» τους κανόνες της σωστής οδήγησης πρέπει οι ηλικιωμένοι οδηγοί, 74 ετών και άνω, προκειμένου να αποδείξουν αν θα συνεχίσουν να οδηγούν ή όχι.

Οι οδηγοί άνω των 74 χρόνων, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, θα πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους αποδεικνύοντας πως και ξέρουν να οδηγούν και να παρκάρουν αλλά και έχουν τα αντανακλαστικά για σωστή πορεία κοκ.