Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Την αποχώρηση του Άσαντ ζητεί ο Ομπάμα



Την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία της Συρίας ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι ο Σύρος πρόεδρος έχει χάσει κάθε νομιμότητα ενώπιον των περισσότερων πολιτών.

«Νομίζω ότι ο Άσαντ θα πρέπει να αποχωρήσει προκειμένου η χώρα του να βάλει ένα τέλος στην αιματοχυσία και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά χωρίς φανατισμό και δόγματα» τόνισε ο Ομπάμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.
Όσον αφορά στον κίνδυνο της τρομοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους πολίτες σε διαρκή επαγρύπνηση, ενώ δεσμεύτηκε για την σύνθλιψη του Ισλαμικού Κράτους. «Μόνο έτσι θα σταματήσουμε τον τρόμο και την προπαγάνδα» σημείωσε.
«Έχουμε κάνει σταθερή πρόοδο στην καταπολέμηση του ISIS στη Συρία και στο Ιράκ» συμπλήρωσε και εμφανίστηκε βέβαιος ότι στο τέλος οι τζιχαντιστές θα ηττηθούν. «Αυτό θα γίνει με συστηματικό τρόπο, ανακόπτοντας τις ροές εφοδιασμού, περιστέλλοντας τη χρηματοδότησή τους και καταστρέφοντας την ηγεσία και τις υποδομές τους» εξήγησε.
Ειδική μνεία έκανε και στη συμφωνία για την κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας την ανάγκη προώθησης της αγοράς «καθαρής ενέργειας». Αυτή η ανάγκη, η οποία έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, αφορά και τις ΗΠΑ, ανεξάρτητα της στήριξης του Κογκρέσου, πρόσθεσε ο Ομπάμα, στηλιτεύοντας τις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι έχουν υπό τον έλεγχό τους τη Βουλή των Αντιπροσώπων.