Κυριακή 29 Μαΐου 2022 -

«Θρίλερ» με το Brexit: Οι Βρετανοί σπεύδουν μαζικά να εγγραφούν στους καταλόγους για το δημοψήφισμαΣυνολικά 433.695 Βρετανοί εγγράφηκαν για να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά την 48ωρη παράταση της προθεσμίας που δόθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αφού η τεράστια ζήτηση πριν από τη λήξη της αρχικής προθεσμίας προκάλεσε την υπερφόρτωση της σχετικής ιστοσελίδας.

Συνυπολογίζοντας την πιο πρόσφατη αύξηση των αιτήσεων εγγραφής, που ανακοινώθηκε σήμερα από την εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον μετά τη λήξη της παράτασης της προθεσμίας, ο συνολικός αριθμός των εγγραφών την τελευταία εβδομάδα έφθασε το 1,5 εκατομμύριο.

Δεν είναι όλοι από αυτούς νέοι ψηφοφόροι, καθώς ορισμένοι χρησιμοποιούν το σύστημα προκειμένου να ελέγξουν αν έχουν καταγραφεί σωστά.

Το ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, με τους νέους να θεωρείται γενικά ότι τάσσονται περισσότερο υπέρ της ΕΕ αλλά και ότι είναι λιγότερο πιθανό να εγγραφούν για να ψηφίσουν και λιγότερο πιθανό να προσέλθουν πράγματι στις κάλπες.