Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Θανατώθηκε ο αλιγάτορας που είχε αρπάξει το 2χρονο αγόρι στην Αμερική



Οι αρμόδιες Αρχές της Φλόριντα πιστεύουν πως έπιασαν και έκαναν ευθανασία
στον αλιγάτορα που τράβηξε στο νερό και έπνιξε τον 2χρονο Lane Graves, πριν από λίγες ημέρες κοντά στη Disney World.

Συνολικά έξι αλιγάτορες απομακρύνθηκαν από την περιοχή τόσο στη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του άτυχου αγοριού- η σορός του βρέθηκε ακέραιη σχεδόν 24 ώρες αργότερα- όσο και μετά. Πλέον η επιτροπή Fish and Wildlife Conservation Commission ανακοίνωσε πως αναστέλλει τις διαδικασίες παγίδευσης για τους αλιγάτορες της περιοχής εκτιμώντας πως ο αλιγάτορας που άρπαξε τον 2χρονο έχει απομακρυνθεί από το σημείο.

Σε ανακοίνωσή της η επιτροπή εξηγεί πως βασίζει τα συμπεράσματά της σε αναλύσεις ειδικών και στις παρατηρήσεις του προσωπικού της που είναι εξειδικευμένο και πεπειραμένο στις επιθέσεις από αλιγάτορα.

Σύμφωνα με την επιτροπή η διαδικασία ήταν πιο δύσκολη επειδή στις πληγές του αγοριού δεν βρέθηκε καθόλου DNA αλιγάτορα κι έτσι η ταυτοποίηση δεν ήταν εύκολη.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη βαθιά θλίψη που νιώθουμε για την οικογένεια του Lane Graves», τόνισε ο Nick Wiley από την πλευρά της Επιτροπής, «θα συνεχίσουμε να είμαστε με τη σκέψη μας κοντά τους καθώς διαχειρίζονται τον πόνο και τη θλίψη που τους προκάλεσε η απώλεια του Lane».

Ο θάνατος του αγοριού αποδόθηκε σε πνιγμό και σοβαρά τραύματα ενώ την Τρίτη οι οικείοι του τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

Όταν έγινε η επίθεση υπήρχε στο σημείο πινακίδα που απαγόρευε το κολύμπι αλλά όχι και προειδοποίηση για αλιγάτορες.

Έκτοτε, σύμφωνα με τη Daily Mail, η τοποθετήθηκαν και πινακίδες που να προειδοποιούν για αλιγάτορες και φίδια.