Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Τέτοια εποχή του χρόνου η Βρετανία ίσως έχει ξεμείνει από φαγητό προειδοποιούν οι αγρότες



Τον κίνδυνο να εξαντληθεί το φαγητό στη Βρετανία, εάν το 2019 κληθεί να βασιστεί αποκλειστικά στη δική της παραγωγή, «βλέπει» το συνδικάτο των αγροτών στη χώρα.

Για τον κίνδυνο που διατρέχει η Βρετανία να έχει ξεμείνει από φαγητό τέτοια εποχή του χρόνου, εάν δεν καταλήξει σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, προειδοποίησε η ένωση αγροτών της χώρας, παραπέμποντας στον βαθμό εξάρτησης της βρετανικής οικονομίας από τις ευρωπαϊκές εισαγωγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ένωση και όπως μεταδίδει το Bloomberg, τα αποθέματα φαγητού στη Βρετανία θα μπορούσαν να έχουν εξαντληθεί μέχρι τις 7 Αυγούστου του 2019, εάν η χώρα αναγκαζόταν να τραφεί με ό,τι παράγει από την 1η Ιανουαρίου. 

Η ένωση κάλεσε την κυβέρνηση να θέσει ως προτεραιότητα τη διασφάλιση επάρκειας σε φαγητό στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. 

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες στη χώρα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι και με άλλες προκλήσεις τους τελευταίους μήνες, καθώς η Βρετανία βιώνει ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίας, οι οποίες επίσης αυξάνουν τις ανησυχίες για ελλείψεις και κλιματικές αλλαγές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παραγωγή.