Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Τέσσερις νέες φωτιές στην περιοχή των εκρήξεων στο κινεζικό Τιαντζίν



Μία εβδομάδα και πλέον μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στο Τιαντζίν της Κίνας, η κατάσταση φαίνεται ότι ακόμη δεν έχει εξομαλυνθεί καθώς σύμφωνα με τα κινεζικά ΜΜΕ ξέσπασαν τέσσερις νέες εστίες στην περιοχή του δυστυχήματος. 

Την ίδια ώρα, οι φόβοι για μόλυνση έχουν ενταθεί, με πολύ υψηλά επίπεδα κυανίου να έχουν εντοπιστεί σε σημεία συγκέντρωσης νερού.

Όπως μετέδωσε την Παρασκευή το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, οι νέες εστίες ξέσπασαν εντός ή στις παρυφές της περιοχής του δυστυχήματος.

Οι τρεις από αυτές σημειώθηκαν στην κεντρική περιοχή των εκρήξεων. Η τέταρτη είχε ξεκινήσει σε χώρο διανομής οχημάτων. 

Την προηγούμενη ημέρα, οι επίσημες ανακοινώσεις είχαν επιβεβαιώσει πως είχαν ανιχνευθεί υπερβολικά υψηλά επίπεδα κυανίου σε οκτώ διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης νερού. Το υψηλότερο επίπεδο ήταν 356 φορές πάνω από το όριο.

Η αποθήκη χημικών προϊόντων όπου είχαν σημειωθεί οι τεράστιες εκρήξεις τη νύχτα της 12ης Αυγούστου, στην περιοχή του λιμανιού του Τιαντζίν, περιείχε περίπου 700 τόνους κυανιούχου νατρίου.

Οι ανησυχίες για επέκταση της μόλυνσης είχαν ενισχυθεί από τις βροχοπτώσεις στις αρχές της εβδομάδας και από την ενδεχόμενη παρουσία άλλων επικίνδυνων προϊόντων στην περιοχή, όπου πολλά κοντέινερ έχουν υποστεί ζημιές.